Skip to content

Eko modeli zrakoplova

Naš član aerokluba Damir Markalaus odazvao se pozivu nastavnice Sonje Markanović iz OŠ Vladimira Vidrić , Kutine, te održao prezentaciju svojih radova za njezine učenike male ekologe iz 4. b razreda. Učenicima je prezentirao eko igračke koje proizvodi od prirodnih materijala . Našlo se tu za svakog ponešto, od igrice križić kružić, privjesaka, autića i neizostavnih aviončića.
Isto tako imao je posjetu djece iz vrtića Maslačak iz Kutine i ugostio ih u svom obrtu MD propeler. U obrtu osim što proizvodi propelere za zrakoplove, bavi se i izradom ekoloških igračaka od drva izrađene na CNC stroju. Vrtičanci su bili jako dobri i pažljivo su slušali pa su zaslužili nagradu. Svako dijete dobilo je igračku model zrakoplova ( za doma) , a cijela grupa dobila je nekoliko drvenih autića sa kojima će se igrati u prostorijama vrtića.
Damir Markalaus je od ove godine, nakon 42 godine volonterskog rada, proglašen počasnom članom aerokluba OSA. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na njegovom dugogodišnjem i velikodušnom radom u aeroklubu.