Video i foto galerije

Prošla događanja (članci)

O Aeroklubu
Ponedjeljak, 10 Veljača 2014 00:00

 

Maketarski klub MAKETARSKI KLUB "OSA" u Kutini utemeljen je 1996. godine nakon dugogodišnjeg rada i postojanja u Klubu "SAM" kao Sekcija modelara.

Od Kluba "SAM" dobivena je prostorija (skladište elektroničkog otpada) koja je uređena uz minimalna sredstva (plaćen je samo materijal) dragovoljnim, ali i stručnim radom te je tako konačno riješen nedostatak prostora za rad Kluba. Prostorija je ugodno sređena tako da se u njoj svakog utorka sastaju članovi. Također, tamo se održavaju tečajevi, sastanci i dogovori te koristi računalo i literatura.

U Klubu se maketarstvom aktivno bavi tridesetak osoba, većim dijelom mladih koji prolaze kroz tečajeve, sudjeluju na raznim natjecanjima, izložbama i drugim manifestacijama.

Svojim aktivnim radom, Klub je postao poznat u cijeloj zemlji pa je često i organizator raznih izložbi i manifestacija. Članovi Kluba "OSA" često su pozivani na razne skupove maketara, izložbe i natjecanja, a svoju kvalitetu dokazuju visokim plasmanima na svim natjecanjima.

 

AEROKLUB "OSA"


Osnovan je 2010. godine, a proizašao je iz Maketarskog kluba OSA osnovanog 1996. godine. Sjedište je u Kutini na adresi: Crkvena 46.

Klub broji 22 aktivna člana i desetak podržavajućih članova. Predsjednik kluba je Darko Ozimec, dopredsjednik Darko Petranović i tajnik Ivan Novak.

Aeroklub se bavi svim aktivnostima vezanim za zrakoplovstvo, stoga ima i nekoliko sekcija:

  • raketno-modelarska sekcija - voditelj: Darko Petranović
  • sekcija radio upravljivih zrakoplova - voditelj: Krešimir Ivašković
  • zrakoplovno-modelarska sekcija - voditelj: Darko Ozimec
  • auto-modelarska sekcija - voditelj: Mario Ozimec
  • brodo-modelarska sekcija - voditelj: Srđan Milanović
  • maketarska sekcija - voditelj: Damir Markalaus


Članovi kluba sastaju se svake srijede od 18 sati u klupskim prostorijama.

Uz modelarstvo, aeroklub se bavi i letenjem ultralakim zrakoplovima i zmajevima koji su u privatnom vlasništvu članova kluba. Klub također organizira i niz tečajeva i radionica vezanih za modelarstvo i maketarstvo te sudjeluje na natjecanjima i aeromitinzima.

Letjelište u Voloderu veličine 450x50 metara djelimo sa aeroklubom Popovača te na njemu vršimo sve modelarske aktivnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, pronađu u ovim našim aktivnostima nešto za sebe i na taj način korisno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Članovi aerokluba "OSA"

 

AEROKLUB OSA

Adresa: Kutina, Crkvena 46
Br.reg.: 03000432, Mat.br.: 1199099, OIB: 20448938930
Žiro račun - IBAN: HR6924020061100071324
Predsjednik: Darko Ozimec (091/557-8101, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )
Tajnik: Davor Jevak (091/444-6655, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )

 

 

 
Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

(od 19.3.2013.)