Skip to content

O nama:

MAKETARSKI KLUB “OSA” u Kutini utemeljen je 1996. godine nakon dugogodišnjeg rada i postojanja u Klubu “SAM” kao Sekcija modelara.Od Kluba “SAM” dobivena je prostorija (skladište elektroničkog otpada) koja je uređena uz minimalna sredstva (plaćen je samo materijal) dragovoljnim, ali i stručnim radom te je tako konačno riješen nedostatak prostora za rad Kluba. Prostorija je ugodno sređena tako da se u njoj svakog utorka sastaju članovi. Također, tamo se održavaju tečajevi, sastanci i dogovori te koristi računalo i literatura.U Klubu se maketarstvom aktivno bavi tridesetak osoba, većim dijelom mladih koji prolaze kroz tečajeve, sudjeluju na raznim natjecanjima, izložbama i drugim manifestacijama. Svojim aktivnim radom, Klub je postao poznat u cijeloj zemlji pa je često i organizator raznih izložbi i manifestacija. Članovi Kluba “OSA” često su pozivani na razne skupove maketara, izložbe i natjecanja, a svoju kvalitetu dokazuju visokim plasmanima na svim natjecanjima.

Aeroklub “OSA” osnovan  je 2010. godine, a proizašao je iz Maketarskog kluba OSA osnovanog 1996. godine. Sjedište je u Kutini na adresi: Crkvena 46. Klub broji 22 aktivna člana i desetak podržavajućih članova. Predsjednik kluba je Darko Ozimec, dopredsjednik Ivan Novak i tajnik Luka Krmpotić. Aeroklub se bavi svim aktivnostima vezanim za zrakoplovstvo, stoga ima i nekoliko sekcija:

  • raketno-modelarska sekcija – voditelj: Darko Petranović
  • sekcija radio upravljivih zrakoplova – voditelj: Krešimir Ivašković
  • zrakoplovno-modelarska sekcija – voditelj: Darko Ozimec
  • auto-modelarska sekcija – voditelj: Mario Ozimec
  • brodo-modelarska sekcija – voditelj: Srđan Milanović
  • maketarska sekcija – voditelj: Damir Markalaus

Članovi kluba sastaju se svake srijede od 18 sati u klupskim prostorijama Uz modelarstvo, aeroklub se bavi i letenjem ultralakim zrakoplovima i zmajevima koji su u privatnom vlasništvu članova kluba. Klub također organizira i niz tečajeva i radionica vezanih za modelarstvo i maketarstvo te sudjeluje na natjecanjima i aeromitinzima.Letjelište u Voloderu veličine 450×50 metara djelimo sa aeroklubom Popovača te na njemu vršimo sve modelarske aktivnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže, pronađu u ovim našim aktivnostima nešto za sebe i na taj način korisno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

 

Rukovodstvo kluba

Darko Ozimec

Predsjednik

                        tel.091/5578101

email. ozimec.darko@gmail.com

Ivan Novak

Dopredsjednik

  tel.091/6842007

email. playlet.novak@gmail.com

Luka Krmpotić

Tajnik

     tel.099/5009-493

email .lkrmpotic82@gmail.com

Ostala tijela kluba

Damir Markalaus

Likvidator

tel.091/6842007

email.damir_markalaus@yahoo.com

Domagoj Pešut

Predsjednik nadzornog odbora

tel.091/6063354

 

Zlatko Tomaž

Član nadzornog odbora

tel.091/5642096

Aleksandar Sviben

Član nadzornog odbora

tel.099/2117239